T+32(0)3 303 71 26
EMDS

EMDS bespaart tijd, geld en kopzorgen met Optedo

EMDS bespaart tijd, geld en kopzorgen met Optedo

EMDS is een jong en dynamisch servicebedrijf dat betoncentrales bouwt, monteert en onderhoudt. Het vijftienkoppige team garandeert een snelle en flexibele afhandeling van projecten, dankzij gespecialiseerde knowhow en hoogwaardige materialen. Van betonmengers en bijbehorende wisselstukken tot cementsilo’s en transportbanden. Bedrijven doen een beroep op EMDS voor de montage of verhuis van hun installaties, en ook voor pneumatiek, hydraulica en weegsystemen met kalibraties.

Uniforme offertes in een handomdraai
Een snelgroeiend bedrijf dat opereert in een nichemarkt en zich als topspeler profileert, moet kunnen terugvallen op geoliede procedures – zowel intern als extern. Zaakvoerder Gino Dierckx: “We zijn een crack in ons vak, maar onze bedrijfsprocessen liepen niet gesmeerd genoeg. We besteedden té veel tijd aan het opstellen van offertes, die bovendien niet uniform waren. De offertemodule van Optedo bracht daarin verandering. Onze offertes zijn nu geautomatiseerd, opgesteld in een mum van tijd, en altijd eenvormig. Zo stralen we een veel professioneler imago uit naar de klant, en besparen we bovendien een zee van tijd.”

Correcte facturatie en financieel inzicht
Uniforme offertes is één ding, follow-up en financiële afwikkeling nog iets anders. Gino Dierckx: “Met Optedo maken we in een oogwenk facturen, gebaseerd op de effectief geleverde prestaties. De facturen worden vanzelf verstuurd, en ook de follow-up verloopt soepel dankzij automatische herinneringen. Omdat de facturatie is gekoppeld aan werfverslagen en tijdsregistratie, vermijden we misverstanden en foutieve berekeningen. Onze facturen kloppen tot in de puntjes, worden tijdig verstuurd en dus ook sneller betaald. Bovendien geeft het dashboard van Optedo mij op elk moment inzicht in onze financiële situatie. Zo spelen we korter op de bal.”

"Vroeger stelden we onze werkbonnen op papier op. Dat vergde veel tijd, waardoor we nodeloos vertragingen opliepen. Bovendien ging er al eens een bon verloren. Nu we met digitale bonnen werken, hebben onze mobiele medewerkers overal toegang tot hun opdrachten, via een simpele internetverbinding. Eventuele wijzigingen worden snel doorgevoerd, en het dashboard houdt de betrokken projectleden voortdurend op de hoogte."

Gino Dierickx, Zaakvoerder bij EMDS

Snel en soepel inkopen en leveren
Voor een bedrijf als EMDS is het cruciaal om een grote voorraad producten in stock te hebben. Klanten verwachten immers een snelle en foutloze levering van materialen. Gino Dierckx: “De module voor aankoopbeheer is voor ons een godsgeschenk. We hebben nu altijd een up-to-date beeld van onze stock, en kunnen tijdig bijbestellen. Daardoor maken we onze korte levertermijnen aan de klant ook écht waar.”

Minutieuze planning en follow-up
Voor EMDS is een goede planning van de medewerkers op het veld essentieel om projecten efficiënt en volgens de gemaakte afspraken uit te voeren. Gino Dierickx: “Vroeger stelden we onze werkbonnen op papier op. Dat vergde veel tijd, waardoor we nodeloos vertragingen opliepen. Bovendien ging er al eens een bon verloren. Nu we met digitale bonnen werken, hebben onze mobiele medewerkers overal toegang tot hun opdrachten, via een simpele internetverbinding. Eventuele wijzigingen worden snel doorgevoerd, en het dashboard houdt de betrokken projectleden voortdurend op de hoogte.”

Minder administratie, meer gemoedsrust
Sinds EMDS gebruikmaakt van Optedo, zijn talloze bedrijfsprocessen in een stroomversnelling gekomen. Gino Dierickx: “De communicatie tussen onze verschillende afdelingen verloopt aanzienlijk vlotter. We hebben een beter inzicht in onze klanten, en kunnen dus beter inspelen op hun noden. Ook de relatie met onze leveranciers wint erbij, omdat we onze aankopen beter kunnen inschatten en opvolgen. De grootste troef van Optedo? De automatisering van allerlei taken die we vroeger manueel deden. De tijdsbesparing is enorm, waardoor we veel meer tijd overhouden om met onze kerntaken bezig te zijn. Die automatisering heeft nóg een groot voordeel: gemoedsrust. Ik hoef mij niet langer zorgen te maken over foute offertes, openstaande facturen, onvolledige werkbonnen, tekorten in onze voorraad, noem maar op. Optedo bewaakt onze processen, verhoogt onze productiviteit en vergroot de betrouwbaarheid van onze organisatie.”

Adviesgesprek