T+32(0)3 303 71 26
Granigo

Granigo verbetert marktpositie met Optedo

Granigo verbetert marktpositie met Optedo

Het Limburgse Granigo biedt zijn particuliere en professionele klanten natuursteen van de beste kwaliteit. De firma staat al jarenlang bekend voor zijn enorme keuze, deskundig advies en grote flexibiliteit qua toepassingen. U vindt er verschillende soorten natuursteen zoals hardsteen, leisteen, composiet en graniet. De materialen zijn duurzaam, hebben een unieke uitstraling en lenen zich uitstekend voor diverse architecturale toepassingen. Een bedrijf dat topkwaliteit biedt, vereist software die groei en succes ondersteunt – dé sleutel tot het behoud van een bevoorrechte plaats in de markt.

Automatische offertes verbeteren bedrijfsidentiteit
Granigo biedt zijn klanten een enorm scala aan producten voor de meest uiteenlopende toepassingen – van vloeren voor binnen en buiten, tot wanden en werkbladen. Gunter Hermans: “Vroeger maakten we onze offertes in Excel. Spreadsheets zijn handig om productinformatie te bewaren, maar als het aankomt op offertes schiet de software tekort. We moesten zelf formules invoeren, wat een complexe en tijdrovende klus is die soms fouten in de hand werkt. Bovendien moeten verschillende medewerkers tegelijk toegang hebben tot dezelfde informatie, én uniforme offertes creëren. Dankzij het schaalbare en gebruiksvriendelijke Optedo, worden productgegevens automatisch gekoppeld aan de juiste klant. Calculaties gebeuren snel en correct, en al onze offertes zijn nu eenvormig en professioneel. “

Vlot verkooptraject verhoogt commerciële kansen
Om de conversieratio van prijsopgave tot klant te vergroten, moeten offertes snel worden opgevolgd. Vaak vergeet men om de offertes tijdig op te volgen, waardoor de klant afhaakt. Gunter Hermans: “Ons verkooptraject was niet efficiënt genoeg. Met Optedo worden alle offertegegevens – klant- en productinformatie, prijzen en betaalcondities, levertermijnen, … – centraal bewaard en beheerd. Klanten kunnen een offerte digitaal aanvaarden, of eventuele wijzigingen voorstellen. Het dashboard meldt acties van de klant, zodat de verantwoordelijke medewerker snel en passend kan reageren. Bovendien hebben we nu op elk moment inzicht in alle bestellingen.”

"Ons verkooptraject was nog niet efficiënt genoeg. Met Optedo worden alle offertegegevens – klant- en productinformatie, prijzen en betaalcondities, levertermijnen, … – centraal bewaard en beheerd. Klanten kunnen een offerte digitaal aanvaarden, of eventuele wijzigingen voorstellen. Het dashboard meldt acties van de klant, zodat de verantwoordelijke medewerker snel en passend kan reageren. Bovendien hebben we nu op elk moment inzicht in alle bestellingen."

Gunter Hermans, Zaakvoerder bij Granigo

Klantinzicht resulteert in klantbehoud
Snelle en professionele offertes én een vlotte follow-up vermijden struikelblokken in het verkooptraject. Maar daar houdt het niet op. Om het onderste uit de kan te halen van iedere klant, moet men proactief handelen. Daartoe is inzicht in klantbehoeften essentieel. Gunter Hermans: “We hebben zowel particuliere als professionele klanten, die allemaal specifieke noden en wensen hebben. Optedo helpt ons om (potentiële) klanten te segmenteren en heel gerichte doelgroepen aan te maken. Dankzij grondig klantinzicht kunnen we onze sales- en marketingacties beter afstemmen, de communicatie doelgerichter maken, en het aankoopgedrag van onze klanten in kaart brengen. Vandaag weten we exact wie wat koopt, wanneer en voor welke doeleinden.”

Automatisering verhogen dienstverlening
Met Optedo verloopt het proces van prospect tot klant en van offerte tot factuur supervlot. GUNTER HERMANS: “Eens een bedrijf in ons systeem zit, hoeven we nooit meer informatie dubbel in te voeren. Want als een prospect klant wordt, neemt het systeem automatisch alle ingevoerde gegevens over. Ook de projectgegevens worden centraal beheerd. We zien onmiddellijk in welke fase een project zich bevindt, of de deadlines worden gerespecteerd, en wat er al dan niet gefactureerd en/of betaald is. Sinds we met Optedo werken, krijgen onze klanten niet alleen de beste producten maar ook de beste service.”

Adviesgesprek