T+32(0)3 303 71 26
Brouwerij De Konick

Optedo: hét succesrecept voor Brouwerij De Koninck

Optedo: hét succesrecept voor Brouwerij De Koninck

Stadsbrouwerij De Koninck heeft een fantastische traditie en een roemrijke geschiedenis die teruggaat tot 1833. De Koninck is haast synoniem voor Antwerpen, en het ‘bolleke’ draagt onmiskenbaar de smaak van ’t stad. De Koninck dompelt zijn bezoekers graag onder in plezante en leerrijke ervaringen, zoals de interactieve brouwerijtoer: een sterk staaltje entertainment en een must voor bierliefhebbers. Buiten de openingsuren kan men de brouwerij ook afhuren voor allerlei privé-evenementen. Kortom, er zit veel leven in de brouwerij!

Eventmanagement met een dikke plus
De Koninck is niet alleen sterk in bierbrouwen, maar ook in eventmanagement. Daarvoor vertrouwt het eventteam van de brouwerij op zijn eigen locatie – die bruist van de mogelijkheden – én op de software van Optedo. Anik Van Bellegem: “Onze brouwsite heeft interactieve belevingsruimten, stijlvolle bars, en een heuse VIP-kelder. We organiseren hier de meest uiteenlopende events: van seminaries en recepties tot bierproeverijen en walkingdinners. Een goed event begint bij duidelijke afspraken en een professionele offerte. Met de offertemodule van Optedo zien al onze voorstellen er netjes en overzichtelijk uit, ongeacht wie de offerte opstelt. Zo stralen we een professioneel imago uit naar onze klanten, in een vormgeving die is afgestemd op onze huisstijl. Offertes maken gaat nu ook veel sneller dan voorheen, en onze klanten kunnen digitaal opmerkingen doorsturen of voorstellen accepteren.”

"De Koninck heeft een ijzersterk imago dat we willen doortrekken in al onze events. Onze gasten verwachten veel meer dan een fris getapte pint. Om de vele en diverse events feilloos te organiseren, moet onze planning gesmeerd lopen. Met Optedo plannen we medewerkers in en registreren we hoeveel werkuren er worden besteed aan ieder onderdeel van de voorbereiding. Zo krijgen we inzicht in onze efficiëntie en sturen we tijdig bij waar nodig."

Anik Van Bellegem, Brouwerij De Koninck

Plannen als professionals
Een event staat of valt met de voorbereiding en de planning. Anik Van Bellegem: “De Koninck heeft een ijzersterk imago dat we willen doortrekken in al onze events. Onze gasten verwachten veel meer dan een fris getapte pint. Om de vele en diverse events feilloos te organiseren, moet onze planning gesmeerd lopen. Met Optedo plannen we medewerkers in en registreren we hoeveel werkuren er worden besteed aan ieder onderdeel van de voorbereiding. Zo krijgen we inzicht in onze efficiëntie en sturen we tijdig bij waar nodig.”

Automatische facturatie en follow-up
De kostprijs van een event is afhankelijk van talloze factoren. Een duidelijke offerte geeft de klant gemoedsrust, terwijl een correcte factuur de betrouwbaarheid van de leverancier onderlijnt. Anik Van Bellegem: “We maken er een punt van om onze klanten niet voor onaangename verrassingen te stellen. Onze offertes zijn op alle vlakken duidelijk en transparant, en ook onze facturen zijn correct en overzichtelijk. De sjablonen in Optedo besparen ons veel manueel werk. Bovendien voegen we de offertegegevens in een handomdraai toe aan de facturen. Zo vermijden we een pak misverstanden. Via het dashboard hebben we een actueel overzicht van betalingen – handig voor een snelle follow-up en inzicht in financiële gegevens.”

Adviesgesprek