T+32(0)3 303 71 26
SD

OPTEDO succesvol geïntegreerd bij SD

OPTEDO succesvol geïntegreerd bij SD

Opgestart in 2006 in Geel door CEO Stijn Dirken, telt het bedrijf SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw tien jaar later 14 werknemers, een showroom van 200 m², een kantoorruimte van 200 m² en een atelier van 1000 m². Zowel voor houtskeletbouw en interieurinrichting, als voor dak- en gevelwerken en de plaatsing van ramen en deuren vind je bij SD de vakman die je moet hebben. Om het bouw- en verbouwbedrijf intern optimaal draaiende te houden, maar ook om het verschil te blijven maken voor hun klanten, is SD daarom overgestapt naar een nieuw softwarepakket – OPTEDO. Stijn Dirken vertelt.

Nood aan gecentraliseerde aanpak
Voordat SD had kennisgemaakt met OPTEDO, deden ze een beroep op verschillende software om de bedrijfsactiviteiten te kunnen opvolgen. Maar al snel werd duidelijk dat één softwarepakket op maat van het bedrijf noodzakelijk was.“We gebruikten een software systeem voor onze tijds- en projectregistratie. Voor offertes, facturen en contacten gebruikten we andere software, maar hier ontbrak een duidelijk overzicht en heldere rapportage. Ongeveer een jaar geleden hebben we van dezelfde leverancier dan ook de module stockbeheer aangekocht, die momenteel echter nog steeds niet op punt staat. Naast die softwarepakketten, hadden we dan ook nog een aantal zelfgemaakte excel bestanden voor rapportages ontwikkeld.”, aldus Stijn Dirken.

De keuze voor OPTEDO
In de zoektocht naar een meer gestructureerd systeem kwam het uitgebreide softwarepakket OPTEDO al snel als interessante oplossing naar voren. Stijn Dirken, zag dat het bedrijf nood had aan een systeem dat op maat van zijn bedrijf gemaakt was. “Ik wou een alles-in-één pakket voor leads, contacten, offertes, producten, stockbeheer, projecten, planning, facturatie, nacalculatie, boekhouding en rapportage.”, maakt hij duidelijk. “En toen OPTEDO voor de eerste keer ter plaatse kwam bij SD, begrepen ze meteen wat ons bedrijf tekortkwam. Daar heeft OPTEDO vlot op ingespeeld door ons een demo te geven en uiteraard ook een interessante prijsofferte.”, vertelt Stijn verder. De eerste stappen van een verdere samenwerking waren gezet, en SD kon uitkijken naar alle voordelen van een aangepast alles-in-één softwarepakket.

"Rekening houdend met alle licentiekosten die ik vooraf betaald heb en met de tijd die ik nu uitspaar dankzij OPTEDO, zullen we de integratie van de nieuwe software na één jaar al terugverdiend hebben"

Stijn Dirken, Zaakvoerder bij SD Schrijnwerkerij

Nieuw systeem goed ontvangen
Je zou denken dat de overgang naar een nieuwe software heel wat kopzorgen met zich meebrengt, maar niets is minder waar. Bij SD is het migratietraject naar OPTEDO zeer vlot verlopen, en daar kijkt Stijn Dirken met een gerust gevoel op terug: “Het was een zeer aangename ervaring, aangezien we allemaal op dezelfde lijn zaten. Doordat er één centraal aanspreekpunt was bij OPTEDO, die het volledige project mee begeleidde, verliep de communicatie bovendien zeer goed.” En ook de werknemers bij SD hebben de implementatie van OPTEDO goed onthaald, want “er was absoluut geen weerstand bij de werkmannen”, voegt Stijn Dirken er nog aan toe, “iets waar ik eerlijk gezegd wel wat schrik voor had omdat niet iedereen innovatie met open armen ontvangt. Maar alles is super goed meegevallen! Mede door er eerst voor te zorgen dat alle kantoormedewerkers bij SD op dezelfde lijn zaten en door samen, als team, het systeem verder te introduceren in ons bedrijf.”

Een tevreden terugblik
Waar SD voordien werkte met een combinatie van verschillende software, biedt OPTEDO nu een alles-in-één systeem, met real time rapportage. De integratie van het systeem heeft niet alleen een efficiëntere opvolging van de bedrijfsprocessen met zich meegebracht, maar ook een erg interessante ROI. “Rekening houdend met alle licentiekosten die ik vooraf betaald heb en met de tijd die ik nu uitspaar dankzij OPTEDO, zullen we de integratie van de nieuwe software na één jaar al terugverdiend hebben!”, sluit Stijn Dirken heuglijk af. Dankzij het unieke softwarepakket OPTEDO geniet SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw voortaan van een onmiskenbare hogere efficiëntie – jouw bedrijf binnenkort misschien ook.

Adviesgesprek