CRM

Minder gedoe, meer omzet!

Optedo CRM: Innoveren in je sales en klantenbinding.

CRM staat voor customer relationship management en behelst alles wat het beheer van klantenrelaties omvat.
Nieuwe leads verwerken, opportuniteiten beheren, afspraken managen. In kaart brengen welke producten of diensten klanten en klantgroepen aanspreken en daarop gerichte marketingacties ondernemen. Dat doe je liefst zo efficiënt mogelijk. Optedo CRM regelt het voor je.

De belangrijkste functionaliteiten

  • Opportuniteiten

  • Leads

  • Afspraken

  • Dashboards & rapportage

  • Integratie met website

  • Communicatie registratie

  • Koppeling e-mail

  • Segmentatie

  • Contactenbeheer

  • Mobiel opvraagbaar

Alle informatie bij de hand

In een goed CRM- systeem vind je alle informatie over je klant terug, gaande van algemene gegevens tot een complete historiek van de offertes, projecten, bestellingen, projecten en interventies toe. OPTEDO zorgt ervoor dat je al deze informatie snel en overzichtelijk bij de hand hebt op klantniveau.
Het zorgt er tevens voor dat alle informatie slechts één maal dient ingevoerd te worden, wat op zijn beurt voor tijdswinst zorgt.

OPTEDO CRM biedt dankzij een aantal specifieke modules voor een overzichtelijke opvolging van leads, opportuniteiten, accounts en leveranciers, met hun contactpersonen. Zowel accounts als leveranciers kunnen meerdere contactpersonen bevatten, met elk hun functie binnen hun bedrijf. Hierdoor kan je probleemloos de juiste persoon op het juiste moment contacteren

Teamwork

Via de communicatiemodule kan de gebruiker elke vorm van communicatie registreren in het OPTEDO – CRM. Of het nu gaat over een korte neerslag van een telefoongesprek of het koppelen van een belangrijke e-mail. Via de communicatie wordt ook elke actie die voor een lead, opportuniteit, account of leverancier wordt ondernomen gelogd, waardoor men perfect kan volgen wie wat wanneer heeft ondernomen. Uw adviseurs of verkopers kunnen dankzij de performante cloud-oplossing OPTEDO hun bezoekrapporten rechtstreeks in OPTEDO neerschrijven, waardoor deze voor andere werknemers ook snel kunnen bekeken en opgevolgd worden.

CRM op kantoor én onderweg

Dankzij de OPTEDO mobile app heb je je CRM steeds in je broekzak. Je kan daardoor vlot contacten uit je CRM-systeem opzoeken en contacteren waar en wanneer je daar behoefte aan hebt. Je houdt je afspraken ook netjes in het oog via de app van OPTEDO. Deze applicatie is beschikbaar via de Google Play store en de Apple Store op uw mobiel toestel.

Forecasting: meten is weten

Dankzij de overzichten en historische succesratio’s op offertes, kan je overzichtelijk omzetten gaan forecasten op je gemaakte offertes. Hierdoor weet je op voorhand hoe je ervoor staat en welke groei er te verwachten is aan de hand van die forecasts. Onder het moto “Meten is weten” kan je door historieken van voorgaande periodes statistisch gaan berekenen hoeveel leads je moet genereren om voldoende opportuniteiten over te houden die je kan gaan bewerken om op zijn beurt voldoende offertes te kunnen opmaken om een beoogd resultaat aan gewonnen offertes over te houden. Hoe meer data je hebt, hoe correcter je dit kan in kaart brengen.

Voordelen

Meer weten over de CRM functionaliteiten in Optedo?

Vraag nú uw vrijblijvende demo aan. Onze experts geven u graag een rondleiding.

Om de conversieratio van prijsopgave tot klant te vergroten, moeten offertes snel worden opgevolgd. Vaak vergeet men om de offertes tijdig op te volgen, waardoor de klant afhaakt. Gunter Hermans: “Ons verkooptraject was niet efficiënt genoeg. Met Optedo worden alle offertegegevens – klant- en productinformatie, prijzen en betaalcondities, levertermijnen, … – centraal bewaard en beheerd. Klanten kunnen een offerte digitaal aanvaarden, of eventuele wijzigingen voorstellen. Het dashboard meldt acties van de klant, zodat de verantwoordelijke medewerker snel en passend kan reageren. Bovendien hebben we nu op elk moment inzicht in alle bestellingen.”

Gunter Hermans, Granigo