Optedo voor handelsorganisaties

Verkoop meer, beter en mét controle op de marge

De belangrijkste functionaliteiten

 • Voorraadbeheer

 • Producten

 • Multi-magazijn

 • Locatiebeheer

 • CRM integratie

 • Batch & Serienummers

 • Facturatie

 • Offertes

 • Aankopen

 • Besteladviezen

 • Pakbonnen

 • Facturatie

 • Orders mobiel ingeven

 • Barcode scanning

Opgebouwd vanuit ervaring, samen met onze klanten

Handelsorganisaties worstelen vaak met een aantal problemen, zoals stockbreuk, backorders, te veel stock waardoor het magazijn uitpuilt en wanordelijk wordt. Gebrek aan overzicht op fastmoving en slowmoving products in hun organisatie zorgt ervoor dat heel wat artikelen in overstock gaan en andere in stockbreuk. Het afbouwen van stock waar nodig door producten just-in-time te laten leveren kan daar een oplossing in bieden mits je over de juiste tools beschikt. De dag van vandaag is het voor de klant niet alleen cruciaal dat zijn product correct geleverd wordt, maar ook snelheid is belangrijk. Met Optedo krijg je grip op je aankoop, verkoop en voorraad processen.

Gedreven door meerwaarde

Gefocust op efficiënte, gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware

Offertes

Offertes opmaken doe je met OPTEDO volgens je eigen huisstijl aan de hand van vooraf gedefinieerde templates, die bovendien automatisch door de software worden ingevuld. De opgemaakte offerte kan via het klantenportaal of e-mail onder de vorm van een pdf-document aan de klant bezorgd worden via de elektronische weg. Het systeem laat je ook toe offertes af te drukken en per post te versturen of via afspraak met de klant te bespreken.

Voor verschillende klantengroepen kan je desgewenst werken met verschillende templates, zodat professionele klanten waar nodig bij hun offerte reeds technische fiches of specificaties kunnen zien van bepaalde producten.

Leveranciers vlot beheren

Met OPTEDO heb je al je leveranciers centraal in je systeem. Je hebt alle gegevens van je leverancier alsook de verschillende contactpersonen met een muisklik ter beschikking.

Alle inkooporders die je bij een leverancier uitvoerde hou je vlot bij, alsook de prijzen van die leverancier. Door de ongeziene verticale samenhang die OPTEDO biedt is er een directe link tussen deze module en je inkooporders, waardoor je zowel in de module inkoop als in de module leveranciers een mooi overzicht verkrijgt. Dankzij de link tussen je producten en je leveranciers weet je welke producten van welke specifieke leverancier komen.

Verkooporders

Dankzij OPTEDO is het gedaan met zoeken in mappen en Excel-files die overal verspreid zitten onder vertegenwoordigers, verkopers en aankopers.

Al je verkooporders zitten centraal in een specifiek daarvoor ontworpen module en kunnen gerangschikt worden op nummer, datum, klantgroep,… Dit laat je toe om bliksemsnel een bepaald order uit je systeem te halen bij vragen van de klant over de status van zijn bestelling. Door de verticale samenhang in het systeem ken je ook de historiek van de aankopen van je klant, waardoor je ook steeds weet welke klanten een bepaald product aankocht. Al je verkopen verlopen volgens een uniforme werkwijze die door iedereen in het bedrijf wordt gevolgd.

In deze module kan je eveneens de betalingsstatus van het verkooporder opvolgen. Indien je wenst te werken volgens een systeem van uitlevering na betaling is dit zeer handig. Je kan ook ogenblikkelijk zien of een order openstaat, verzonden of afgeleverd is. Dit laat je klantendienst toe je klanten op een vlotte manier informatie te verschaffen bij vragen.

Prijslijsten

Dankzij OPTEDO beheer je vlot de prijzen van je artikelen. Zo kan je werken met prijsgroepen, kortingen per klant of klantgroep en heb je een duidelijke margeberekening op je verkoopprijs. Door je producten te categoriseren en in groepen te verdelen kan je standaardkortingen toepassen op deze groepen en categorieën op klantniveau. Daarvoor stel je handige kortingssjablonen in.

Efficiënt aankopen

OPTEDO is een totaaloplossing en laat je bovenop het beheren van je verkopen ook toe op een efficiënte en eenvoudige manier al je aankopen te beheren. Of dat nu materialen zijn voor eigen gebruik, voorraadartikelen of producten voor JIT- levering, je kan ze snel en efficiënt aankopen en opvolgen via de aankoopmodule van OPTEDO. Dankzij voorraad evolutielijsten en besteladviezen hou je de vinger aan de pols en koop je gericht aan.

Waar nodig ken je aan je artikelen batchnummers of serienummers toe, zodat je kan traceren waar welk artikel verkocht werd.

Door de link die bestaat tussen alle modules van het systeem, kan je moeiteloos inkooporders linken met verkopen en leveranciers.

Product- en voorraadbeheer

Onze module voor product- en voorraadbeheer laat toe je gehele aanbod overzichtelijk te beheren.

Je beschikt over de mogelijkheid tot opvolging van je aankoopprijzen, toewijzing van barcodes aan je producten en just-in-time afleveringen (JIT). Dat laatste laat je toe je magazijn in oppervlakte te beperken en je stock te minimaliseren. De barcodes voor je producten kunnen deze van de leverancier zijn of zelf gegenereerde barcodes uit OPTEDO. Je stelt vlot je marges in voor elk product en bepaalt wat je minimumstock is voor al je producten afzonderlijk.
Producten worden gelinkt aan specifieke groepen en categorieën en OPTEDO laat ook toe verschillende productvarianten in je systeem onder te brengen.

Ontdek de mogelijkheden van Optedo

Graag meer weten?