Software voor bouwbedrijven

Krijg grip op je projecten middels onze bouwsoftware

De belangrijkste functionaliteiten

 • Werkverslagen

 • Tijdregistratie

 • Planning

 • Project opvolging

 • Orderbeheer

 • Nacalculatie

 • Facturatie

 • Voorraadbeheer

 • Taken

 • Documenten

 • Analyse

Een onverwoestbare fundering voor elk bouwbedrijf!

Voor bouwbedrijven is het de dag vandaag niet eenvoudig. De regelgeving wijzigt snel en ingrijpend, projecten opvolgen vraagt steeds meer precisie en is tijdrovend.
Calculaties vergen veel tijd en worden steeds ingewikkelder.

Door gebruik te maken van een goede oplossing, kan je je processen standaardiseren, op elkaar afstemmen en efficiënter laten verlopen. Informatie en documenten kunnen centraal bewaard worden en snel geraadpleegd worden. Opslag en aanmaak van papieren documenten wordt tot een minimum herleid.
Werknemers krijgen een uniforme manier van werken aangereikt, waardoor iedereen precies op dezelfde golflengte zit en zaken op dezelfde manier aanpakt.

Gedreven door meerwaarde

Gefocust op efficiënte, gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware

Projecten: budget onder controle

Nadat een klant je offerte of calculatie goedgekeurd heeft, ga je over tot het aanmaken van een project. Dit kan je rechtstreeks gaan doen vanuit opgemaakte offerte.  OPTEDO selecteert eventueel de voorziene materialen uit de offerte en lijst ze op in een bestellijst, wat je meteen ook toelaat de nodige bestellingen te gaan doen.

Indien je materialen graag rechtstreeks op de werf laat leveren kan je bestellingen ook weerhouden aan de hand van de leveringstermijnen, zodat je ze niet te vroeg bestelt en zelf moet gaan stockeren of lang onbewaakt op een werf moet laten staan. Uit je offerte worden ook de nodige werkuren gefilterd, zodat je perfect weet hoeveel uren er voorzien zijn.

Om de gepresteerde uren correct te gaan meten, kan er via de mobiele app aan tijdsregistratie gedaan worden, waardoor je achteraf een correcte nacalculatie kan maken. Wanneer je in onderaanneming werkt voor andere aannemers of architecten kan je doorheen het project perfect en snel vorderingsstaten gaan opmaken en deze versturen naar je klant. Deze vorderingsstaten zet je met 1 klik om naar een factuur.

Verloopt je project in verschillende fases, dan kan je via de projectplanning overzichtelijk opvolgen en weet je perfect wanneer je aan de volgende fase kan beginnen. Alle communicatie, zowel intern als extern, en documenten die betrekking hebben op een bepaald project kan je heel eenvoudig raadplegen vanuit de projectmodule.

Werkverslagen

Omdat Optedo beschikt over een mobiele applicatie voor werkverslagen kunnen medewerkers eenvoudig uren rapporteren op het project. In tegenstelling tot werkverslagen op papier, zijn digitale werkverslagen in Optedo onmiddellijk beschikbaar voor de backoffice. Daardoor kan budgetopvolging heel wat vlotter verlopen en beschik je steeds over accurate gegevens.

Documentbeheer

De module voor documentbeheer zorgt ervoor dat alle klantendocumenten vlot kunnen aangemaakt worden vanuit OPTEDO aan de hand van vooraf aangemaakte documentsjablonen. Deze sjablonen worden voorzien voor offertes, vorderingen, werkverslagen en facturen, maar kunnen eveneens aangemaakt worden voor rapporten en andere documenten die aan de klant beschikbaar gesteld moeten worden.

Vanuit OPTEDO wordt er eveneens een vaste mappenstructuur voorzien voor elk project of account, zodat alle documenten zoals plannen, foto’s, rapporten,… netjes bij de klant of het project kunnen bewaard worden in een uniforme en overzichtelijke structuur.

Ordermanagement

Registreer orders of prijsaanvragen aan leveranciers op basis van de lijst van voorziene kosten en volg deze eenvoudig op, rechtstreeks vanuit de projectmodule. Door gebruik te maken van besteladviezen kan Optedo aan de hand van opleverdatum, beschikbare voorraad en lopende orders eenvoudig een bestelvoorstel genereren over alle projecten heen. Zo koop je efficiënt in en aan de beste prijzen.

Met de dropshipment functionaliteit laat je leveranciers rechtstreeks op de werf leveren. De werfverantwoordelijke kan het inkooporder eenvoudig in ontvangst nemen door gebruik te maken van de mobiele applicatie. Zo blijft ook de backoffice op de hoogte van leveringen rechtstreeks op de werf.

Analyse

Via de dashboard functionaliteit van Optedo hou je dagelijks het rendement van de lopende projecten nauwgezet in het oog. Aan de hand van relevante en correcte data stuur je eenvoudig de organisatie in de juiste richting. Door het berekenen van gemaakte kosten en gepresteerde uren af te zetten ten opzichte van de werkbegroting weet je steeds wat de marge is op je project en hoe het er voor staat.

Ontdek de mogelijkheden van Optedo

Dankzij het unieke softwarepakket OPTEDO geniet SD Schrijnwerkerij & Interieurbouw voortaan van een onmiskenbare hogere efficiëntie

Stijn Dirken, SD Schrijnwerkerij

Onze calculaties lopen nu 5x vlotter en dat voel je in de verkoop!

Bob Van Thielen, Devafloor

Graag meer weten?