Facturatie

Snel en overzichtelijk factureren

Met Optedo kan u makkelijk en vlot facturen opmaken in uw eigen huisstijl, digitaal versturen of gewoon per post. Tevens biedt Optedo duidelijke overzichten van verstuurde, openstaande en betaalde facturen. Door de volledige integratie met andere ERP functionaliteiten zorgt Optedo voor een vlotte verwerking, minder fouten en daardoor een vlottere ontvangst van betaling. Blijft een betaling achterwege? Geen probleem. Ook aanmaningen zijn onderdeel van de facturatie module.

De belangrijkste functionaliteiten

  • Koppeling boekhouding

  • Betalingsherinneringen

  • CODA betalingsverwerking

  • OGM Gestructureerde mededelingen

  • Templates

  • Facturatieschema’s

  • Dashboards en rapportage

  • Margebewaking

  • Direct mailen

Bespaar tijd door automatisatie

Facturatie is een ongelooflijk belangrijk proces binnen elke onderneming. Het opstellen van een overzichtelijke factuur is daarbij maar één doorslaggevende factor. De tijd die er inkruipt is minstens zo belangrijk, alsook het opvolgen van betalingen en op het juiste moment versturen van herinneringen.
Dankzij OPTEDO is het mogelijk om in enkele klikken een overzichtelijke factuur in uw huisstijl te genereren vanuit offertes, verkooporders, projecten of gewoon handmatig waar nodig. Door het feit dat je gegevens maar één maal moet invoeren in OPTEDO, kan je dit vlot bewerkstelligen en win je een zee van tijd voor het uitvoeren en opvolgen van andere belangrijke processen binnen je bedrijf.
OPTEDO biedt je ook de mogelijkheid om gebruik te maken van facturatieschema’s, waarmee je cyclisch, periodiek of per projectfase kan factureren (b.v. voor onderhoudscontracten, abonnementen, projecten), met vaste percentages of bedragen. Door dit één maal in te stellen, loopt je facturatie als een trein.

Inzichten via rapportage

Via de rapportering op je dashboard genereer je vanuit de facturatiemodule altijd in real-time de juiste omzetcijfers voor de door jou ingestelde periode(s). Je kan hieraan streefdoelen koppelen per periode en de reële cijfers daarmee aftoetsen.
Heeft je klant een betalingsachterstand, dan kan je via de facturatiemodule van OPTEDO in enkele klikken herinneringen versturen naar je klanten. Vervallen facturen worden ook weergegeven op je dashboard, waardoor je ze in één oogopslag kan raadplegen.
Dankzij het koppelen van kostprijzen en verkoopprijzen op productniveau, uurtype of kostentype, krijg je een reëel inzicht in de marges uit je verkopen of projecten. Zo weet je niet alleen of je je omzetten haalt, maar ook nog eens wat je er nu effectief aan over houdt.

Koppeling met boekhouding

OPTEDO koppelt met de meest courante boekhoudoplossingen, waardoor je een totaalintegratie binnen je bedrijf kan bewerkstelligen en je boekhouder minder uren moet presteren om transacties af te boeken en meer tijd heeft om je correct te kunnen adviseren.
Niet elke boekhoudoplossing laat een realtime koppeling toe met OPTEDO, daarom wordt een onderscheid gemaakt tussen cloud- en on-premise boekhoudpakketten. De meest courante cloudpakketten kunnen rechtstreeks gekoppeld worden, terwijl er voor on-premise systemen moet gewerkt worden met een export.

Automatisch betalingen verwerken

OPTEDO maakt gebruik van het importeren van CODA-bestanden voor het verwerken van betalingen van facturen. Dit zijn gecodeerde dagafschriften onder de vorm van een elektronisch bestand dat uitgebreide informatie bevat over de verrichtingen van uw Belgische rekeningen. Door het inlezen van deze informatie worden uw verkoopfacturen afgepunt aan de hand van het bedrag en gestructureerde mededeling op de verzonden factuur. OPTEDO genereert bij elke factuur een gestructureerde mededeling.

Voordelen

Meer weten over de facturatie functionaliteiten in Optedo?

Vraag nú uw vrijblijvende demo aan. Onze experts geven u graag een rondleiding.