Inkoop

Complexiteit eenvoudig gemaakt

Optimaliseer uw goederenstromen

Optedo ERP biedt totale ondersteuning voor uw inkoopproces. Van de registratie van een order en het checken van de voorraad, tot de levering en facturatie. De soepele registratie en administratieve afhandeling van orders resulteert in lagere inkoop- en voorraadkosten en kortere doorlooptijden – een win-winsituatie voor u en uw klanten.

Inkooporders registreren en controleren

Hou meer tijd over voor uw klanten door de geautomatiseerde acties

Inkooporders registreren

Accuraat en gestructureerd beheer van uw inkooporders is de sleutel tot goed logistiek management. Plaatst een klant een bestelling? Dan registreert u die eenvoudig en op uniforme wijze in Optedo. De software controleert automatisch of de bestelde producten in voorraad zijn of moeten bijbesteld worden. Ook verifieert het systeem of u de minimumafname van producten bij de leverancier respecteert.

Voorraad afstemmen op vraag

Via het dashboard hebt u in realtime een overzicht van uw productassortiment, voorraden en bestellingen, zodat u uw stock perfect afstemt op de vraag van uw klanten. Is een product niet op voorraad of bijna uitgeput? Dan vraagt u offertes aan of stuurt u digitaal uw bestelling door. Zodra u de producten ontvangt, registreert u ze (eventueel via scanning van barcodes) in Optedo. De voorraadmodule wordt automatisch geüpdatet zodat u op elk moment over de juiste artikellijst beschikt.

De offertemodule werkt gewoon voor ons. Waar we vroeger uren in de calculatie staken, doen we het door templates in 10 minuten

Gunter Hermans, Granigo

Importeer prijslijsten en product informatie

In de importmodule kunt u eenvoudig producten (inclusief bijbehorende info) toevoegen, verwijderen en aanpassen. Verandert een leverancier zijn prijzen? Dan past de module ze automatisch aan via de prijslijst van de leverancier. Uw prijzen zijn dus altijd up-to-date, zonder dat u ze manueel moet nakijken.

Leveranciers beheren en facturen controleren

Optedo slaat al uw inkooporders op, inclusief extra gegevens zoals leveranciers, prijzen en levertijden. Zodra de factuur binnenkomt, ziet u in een oogopslag of ze klopt door ze te vergelijken met uw inkooporder. Zo houdt u ook makkelijk bij of de leverancier zijn prijsafspraken ook op factuur nakomt.

Volledig geïntegreerd met

Onze projectmodule in werking zien?

Boek uw vrijblijvende afspraak met onze expert voor een rondleiding van Optedo.
Aanvragen