Offerte & calculatie

Complexiteit eenvoudig gemaakt

Geautomatiseerd, gestandaardiseerd en geïntegreerd

Optedo ERP integreert al uw bedrijfsprocessen in één gecentraliseerde oplossing. Een belangrijk onderdeel daarvan is de module voor offertes en calculatie. Aan heel wat orders of projecten gaat een offerte vooraf. Vroeger besteedde u daaraan veel tijd. Dankzij onze oplossing maakt u snel en accuraat klantspecifieke offertes. Zo houdt u meer tijd over voor uw kerntaken en vergroot u uw verkoopkansen.

De belangrijkste functionaliteiten

 • In jouw eigen huisstijl

 • Hergebruik van calculatie-posten

 • Onmiddellijk mailen vanuit Optedo

 • Berekent automatisch materialen en werkuren

 • Naadloze integratie met orders en projecten

 • Mogelijkheid tot online goedkeuring

 • Registratie communicatie

 • Koppeling e-mail

 • Eenvoudige opvolging met status

 • Gepersonaliseerde prijsafspraken

 • Volledige integratie met CRM

Nauwkeurige en gepersonaliseerde offertes

De calculatiemodule garandeert offertes die rekening houden met alle relevante parameters: van artikelen, projecturen en materialen tot onderaannemers. De offertes zijn gekoppeld aan de andere ERP-modules zodat de cruciale gegevens automatisch worden overgenomen. Gedaan met calculaties in Excel, offertes in Word, bestelbonnen via de post, en financiële verwerking in een boekhoudpakket!

Digitaal verzenden en goedkeuren

U bewaart uw offertes op naam van de klant, waardoor u altijd een volledig en up-to-date overzicht hebt. De verzending gebeurt vanuit het pakket, en de klant kan de offerte rechtstreeks goedkeuren of aanpassingen aanvragen. Het dashboard brengt u op de hoogte van eventuele acties, zodat u snel en passend kunt reageren.

Persoonlijke prijsafspraken

Contracten opstellen en beheren is geen sinecure omdat gegevens vaak versnipperd zijn binnen uw organisatie. In Optedo worden uw contracten (inclusief bijlagen, verwijzingen naar prijslijsten, …) bewaard op klantniveau. U raadpleegt gemakkelijk de gegevens, betaalvoorwaarden, vervaldatums en meer. Optedo ERP helpt u zo om de contractvoorwaarden en de relatie met uw klanten of leveranciers te bewaken.

Gestroomlijnde logistieke flow

De offertemodule haalt informatie uit uw artikel- en voorraadbeheer dat altijd up-to-date is omdat prijslijsten geautomatiseerd zijn. Uw calculatie is dus gebaseerd op de juiste prijzen, eventueel gekoppeld aan specifieke afspraken per klant. Is uw voorraad bijna uitgeput? Dan krijgt u automatisch een melding. Zo plaatst u tijdig bestellingen, en respecteert u de levertermijnen die u in uw offerte vermeldt.

Voordelen

Meer weten over offertes en calculaties in Optedo?

Vraag nú uw vrijblijvende demo aan. Onze experts geven u graag een rondleiding.

Je zou denken dat de overgang naar een nieuwe software heel wat kopzorgen met zich meebrengt, maar niets is minder waar. Bij SD is het migratietraject naar OPTEDO zeer vlot verlopen, en daar kijkt Stijn Dirken met een gerust gevoel op terug: “Het was een zeer aangename ervaring, aangezien we allemaal op dezelfde lijn zaten. Doordat er één centraal aanspreekpunt was bij OPTEDO, die het volledige project mee begeleidde, verliep de communicatie bovendien zeer goed.”

Stijn Dirken, SD Schrijnwerkerij

Ook in de eventbranche wint CRM en ERP aan belang. Om een onderscheidend en betrouwbaar imago uit te stralen, moeten offertes indruk maken. Met Optedo is de follow-up van offertes makkelijker dan ooit. We zien in een oogwenk wie een offerte heeft ontvangen, welke eventuele wijzigingen er zijn doorgevoerd, en wanneer de klant zijn offerte aanvaardt.”

Brend Dangreau, BrandEvent