Ordermanagement

Simpel, veelzijdig en gestroomlijnd

Geautomatiseerde oplossing

De papieren bestelbon is achterhaald. Met Optedo Verkoop haalt u een geautomatiseerde oplossing in huis om uw verkoopproces van a tot z te stroomlijnen: van offerte tot order, levering en facturatie. En dat alles helder en eenvoudig georganiseerd, uitgevoerd en beheerd.

De belangrijkste functionaliteiten

 • Onmiddellijk zicht op voorraad

 • Converteer offerte naar order

 • Gepersonaliseerde prijsafspraken

 • Dashboards & rapportage

 • Van order naar factuur in 1 klik

 • Beheer van leveringen en terugnames

 • Communicatie registratie

 • Koppeling e-mail

 • Segmentatie

 • Contactenbeheer

 • Verkopen via de mobiele app

Minutieuze bewaking van marges

Bij het opstellen van orders kan je op orderlijn niveau eenvoudig zien welke marge gehaald wordt. Optedo kan dit berekenen als percentage op de aankoop- of verkoopprijs. Zo ben je steeds zeker dat er geen orders de deur uit gaan aan een te lage prijs en stel je realistische en winstgevende orders op. Via het dashboard kan je over alle orders heen ook makkelijk nagaan of de gewenste gemiddelde marge aangehouden wordt. Rendabele verkoop begint uiteraard met zo laag mogelijke inkoopprijzen om zo tot een maximale marge te komen.

Besteladviezen op basis van order

Dankzij de besteladviezen op basis van openstaande orders of materiaalbehoefte bij projecten, kan je gericht en gecombineerd inkopen bij je leveranciers. Doordat je in grotere hoeveelheden bestelt krijg je vaak betere prijzen bij de leverancier en verlaag je de transportkosten, wat resulteert in een hogere marge. Door slim in te kopen kan je aanbieden aan scherpere prijzen, terwijl de marges in stand gehouden worden. Dit zorgt ervoor dat de klanten zullen terugkomen en de klanttevredenheid hoog blijft. Op die manier blijf je de concurrentie voor, blijft je onderneming gezond en kan de organisatie blijven groeien in een concurrentiële markt.

Persoonlijke prijsafspraken

Prijsafspraken kunnen op verschillende niveaus gemaakt worden. Het is mogelijk om prijsafspraken op klantengroepen toe te passen of gewoon individueel, per klant. Zo kan er voor elke specifieke klant voor vooraf afgesproken producten een vaste prijs bepaald worden of een vaste korting voor een bepaalde bestelhoeveelheid. De prijsafspraken worden automatisch toegepast wanneer een order wordt aangemaakt. Zo ben je steeds zeker dat de gemaakte afspraken aangehouden worden, met een tevreden klant als resultaat.

Inkoop

OPTEDO is een totaaloplossing en laat je bovenop het beheren van je verkooporders ook toe om op een efficiënte en eenvoudige manier al je inkooporders te beheren. Of dat nu inkooporders zijn voor eigen gebruik, voorraad aanvulling of verkooporders. Beheer ze efficiënt met de aankoopmodule van OPTEDO. Dankzij voorraad evolutie lijsten en besteladviezen hou je de vinger aan de pols en koop je gericht aan. Door het gebruik van levertermijnen bij leveranciers weet je steeds wanneer een artikel besteld moet worden om het op tijd bij je klant te kunnen afleveren. Waar nodig ken je aan je artikelen batchnummers of serienummers toe, zodat je kan traceren waar welk artikel verkocht werd.

Door de integratie die bestaat tussen alle modules van het systeem, zijn je inkooporders naadloos gelinkt  met verkopen en leveranciers.

Voordelen

Meer weten over de CRM functionaliteiten in Optedo?

Vraag nú uw vrijblijvende demo aan. Onze experts geven u graag een rondleiding.