Tijdregistratie

Controle over prestaties

Zicht op prestaties

Gepresteerde tijd staat gelijk aan gerealiseerde waarde. Met Optedo beheerst u eenvoudig het proces van tijd naar geld en gebruikt u de tijdregistratie ook onmiddellijk als input voor de loonadministratie. Maak de productiviteit inzichtelijk en analyseer eenvoudig welke uren declarabel en dus te factureren zijn.

De belangrijkste functionaliteiten

  • Voorbereiding loonadministratie

  • Dashboards en analyse

  • Tijdsbesteding en afwezigheden

  • Van uren naar facturen

  • Koppeling met projecten

  • Uurtarieven

  • Mobiele applicatie

Exacte werkuren

Dankzij de tijdregistratie binnen OPTEDO weet je steeds perfect hoeveel uren er aan een taak, fase,project en interventie zijn besteed en door welke werknemer. Deze uren worden per project bewaard in overzichtelijke timesheets per werknemer. De projectmanager heeft zo steeds een overzicht of de gebudgetteerde en gepresteerde uren overeen komen en hoe het project ervoor staat. Dit zorgt ervoor dat je in de toekomst rekening kan houden met het resultaat wanneer er een gelijkaardig project wordt gebudgetteerd.
Bovendien zorgt het overzicht op die exacte uren ervoor dat je weet hoe groot de eigenlijke marge op je project is.

Voorbereiding voor loonberekening

Het registreren van werkuren in OPTEDO zorgt ervoor dat je een maandelijks overzichtsrapport per werknemer kan opvragen en zo een duidelijk beeld hebt van de gepresteerde uren en overuren. Dit vereenvoudigt en versnelt de loonberekening bij het sociaal secretariaat, omdat de prestaties reeds geregistreerd zijn en dus niet meer manueel bij elkaar gezocht moeten worden. De prestatie overzichten van de werknemers zijn op die manier steeds gedetailleerd voorbereid en dienen enkel nog gecontroleerd en doorgegeven te worden.

Betere nacalculatie

Het registreren van uren in OPTEDO zorgt ervoor dat je nacalculatie altijd tot in de puntjes klopt. De uren die worden ingevoerd worden rechtstreeks afgeboekt op de voorziene taken en fases in een project. Met een druk op de knop worden alle geregistreerde uren in je nacalculatie verwerkt en gefactureerd. Voor meerwerken binnen een project kunnen er  werkverslagen opgemaakt worden. Deze meeruren worden op hun beurt ook vlot meegenomen in de nacalculatie.

Met 150+ medewerkers is het opvolgen van prestaties een behoorlijke tijdsbesteding in onze organisatie. Met OPTEDO hebben we de tijdregistratie onder controle gekregen en kunnen we op een zeer efficiënte manier aan nacalculatie doen op onze projecten. Zo zijn wij en onze klanten er zeker van dat de prestatieverrekening 100% klopt. Ook gebruiken we onze tijdsregistratie als voorbereiding voor de loonberekening. Hiervoor heeft OPTEDO een export voorzien die geïmporteerd kan worden in de tools van ons sociaal secretariaat.

Erik Groes, Pivaco

Mobiel

Met de mobiele applicatie van Optedo kan je altijd en overal vlot tijd registreren. Deze app kan je downloaden voor je smartphone of tablet in de Apple store of Android Play. Mobiele werknemers registreren via de applicatie hun uren op basis van de planning die ze eenvoudig kunnen raadplegen. Via de app maken ze werkverslagen aan of registreren ze tijd op toegewezen taken voor het project of de service opdracht waaraan ze werken.  De gegevens die ingevoerd worden via de mobile app zijn real-time raadpleegbaar in de OPTEDO web omgeving. Dankzij de mobiele app worden de papieren prestatiefiches en werkbonnen helemaal overbodig en wordt de backoffice ontlast van manuele verwerking.

Voordelen

Meer weten over tijdregistratie in Optedo?

Vraag nú uw vrijblijvende demo aan. Onze experts geven u graag een rondleiding.