Voorraad

Realtime voorraadmutaties

Wilt u uw projecten snel en efficiënt beheren, en altijd en overal het overzicht behouden? Vertrouw dan op de Optedo-module voor projectbeheer. Die bevat de historiek van al uw projecten – inclusief betrokken medewerkers, tijdsbesteding, budget, taken en verantwoordelijkheden.

Stock

Optimale voorraad

Wilt u uw opslagkosten zo laag mogelijk houden en toch altijd precies voldoende goederen in voorraad hebben? Vertrouw dan blindelings op Optedo ERP voor stockbeheer. De module geeft u een betrouwbaar inzicht in de status van uw voorraad, identificeert uw voorraden in de volledige keten, en houdt alle mutaties bij in realtime. Zo beheert en verwerkt u feilloos de stroom van inkomende goederen en uitgaande zendingen en levert u een snelle, stipte en correcte dienstverlening aan uw klanten.

Uitgebreide functies

Optedo ERP stuurt alle onderdelen van uw voorraadbeheer aan in één centraal systeem, volledig geïntegreerd met andere cruciale bedrijfsprocessen zoals inkoop- en artikelbeheer, projectbeheer en facturatie. Dankzij de uitgebreide functies optimaliseert u uw voorraad- en serviceniveau en uw omloopsnelheid. Optedo ERP beschikt ook over de multisite-functionaliteit voor bedrijven met meerdere vestigingen. Bovendien maakt de ingebouwde barcodescanning komaf met handmatige invoer van informatie. Zo verkleint u de kans op fouten en realiseert u een flinke tijdswinst. Een greep uit de functies:

 • Verschillende locaties

 • Meerdere magazijnen

 • Serienummers

 • Batch

 • Traceerbaarheid

 • Barcodes

 • Voorraad evolutie

 • Statistieken

 • Reservering

 • Transit zones

 • Mobiel opvraagbaar

Heldere rapportages

Met Optedo ERP werkt u bedrijfsbreed efficiënt en kostenbesparend. Want de tool geeft u juiste en tijdige informatie om uw logistieke processen en voorraad beter en sneller te beheren. U hebt realtime-inzicht in uw voorraadstatus om perfect in te spelen op vraag en aanbod. En met de handige rapportagemodule ziet u in een oogopslag verschillen tussen prognoses en werkelijkheid, de evolutie van uw voorraad, inkopen en verkopen, voorraadwaarden, en veel meer. Naast de standaardrapportages kunt u ook rapporten op maat creëren, inclusief historische en voorspellende cijfers.

Multimagazijn- en multilocatie

Heeft uw bedrijf meerdere magazijnen op één locatie, of meerdere vestigingen op verschillende locaties? Dan wordt uw voorraadbeheer een pak complexer. Geen nood: Optedo beschikt over functies om uw gedecentraliseerde voorraden centraal te beheren. Zelfs als u kiest voor één artikelbestand om alle voorraden van meerdere magazijnen en locaties te beheren, kunt u parameters instellen die rekening houden met de afzonderlijke eisen van de verschillende magazijnen en vestigingen. Zo stemt u uw voorraadmanagement volledig af op u uw specifieke logistieke netwerk

Meer weten over de Optedo-modules voor artikel- en voorraadbeheer?

Vraag nú uw vrijblijvende demo aan. Onze experts geven u graag een rondleiding.

Optedo biedt ons de mogelijkheid om realtime overzichten te verkrijgen van onze actuele voorraad. Dat kan eenvoudig via de online applicatie, maar evenzeer via de mobiele app. Dat laatste is voor ons belangrijk omdat onze vertegenwoordigers zo eenvoudig kunnen inschatten wanneer goederen beschikbaar zullen zijn voor onze klant. We werken ook met een externe distributie partner: Distrilog. Optedo heeft een rechtstreekse koppeling voorzien met het ERP platform van Distrilog. Zo worden onze orders automatisch doorgestuurd via EDI.

Gie Bertels, ASP International