Dashboard widgets instellen

Doorzoek op basis van zoekwoord

Je bent hier:
< Terug

Dit artikel legt uit hoe je dashboard widgets instelt in Optedo. Je kan via dashboard widgets bepalen per gebruikersgroep wat deze beschikbaar hebben om op hun dashboard weer te geven. Je vindt dit onder de instellingen. Als je de optie “Instellingen” niet te zien krijgt als je rechtsboven klikt op je naam, neem dan contact op met de beheerder van jullie Optedo-account of met support@optedo.com.

Dit doe je onder Instellingen > Gebruikers > tabblad Gebruikersgroepen. Je kiest dan een gebruikersgroep waarvoor je een widget beschikbaar wil maken en dan ga je naar het tabblad “Dashboard“.

Je kan kiezen uit 12 types van dashboard-widgets:

 1. Facturatie grootboekrekening(en)
  deze optie ziet u mogelijk niet staan indien uw Optedo-account niet gekoppeld is met behulp van grootboekrekeningen aan uw boekhoudpakket.Dit is de mogelijkheid om aantallen en bedragen samen te vatten die op een bepaalde grootboekrekening geboekt worden via facturen.
 2. Grafiek
  Hiermee kan je een grafiek op het dashboard zetten. Je kiest zelf de entiteit (facturen, offertes, verkooporders, inkooporders, …) en je stelt ook zelf in welke gegevens je wil weergeven.
  In het voorbeeld hieronder geven we het aantal gewonnen offertes van het huidig kwartaal weer:
 3. Lijst
  Dit is gewoon een lijstweergave van bvb openstaande offertes. Je kan de entiteit (factuur, offerte, verkooporder, …) zelf kiezen en ook zelf filters instellen.
 4. Meldingen
  Een lijstje van jouw meldingen.
 5. Onderdelen
  Dit geeft een lijst weer, per gebruiker, met de onderdelen van projecten waar deze verantwoordelijk voor zijn. Je kan rechtsboven filteren per gebruiker.
 6. Openstaande materiaallijsten
  Dit zijn projecten waar nog actie voor moet ondernomen worden. Er kan bvb materiaal geregistreerd staan dat nog moet besteld worden, of materiaal dat is aangekomen maar nog niet gebruikt is voor dit project.
 7. Productgrafiek
  Dit zijn verkoopsgrafieken per product. Zo kan je bvb je omzet per productgroep of productcategorie op je dashboard zetten. Je kan zelf kiezen of dit aan de hand van de facturen moet, of aan de hand van bvb verkoopsorders.Bijvoorbeeld, deze widget toont de evolutie van de omzet van producten uit een fictieve productengroep “Groep 1”:

  Dit geeft deze grafiek:
 8. Productstatistieken
  Dit is heel vergelijkbaar met de Productgrafieken (zie hierboven), alleen kan je nu meerdere items samenvatten. Volgende widget geeft bijvoorbeeld de omzet weer per productgroep:

  Dit resulteert in deze dashboard widget:
 9. Stockwaarschuwingen
  Waarschuwingen wanneer sommige producten binnenkort uit stock zullen gaan.
 10. Taken
  Overzicht van de taken toegewezen aan de huidige gebruiker. Jij ziet jouw takenlijst, iemand anders ziet zijn/haar takenlijst.
 11. Timetracking
  Een overzicht van de gelogde tijd van de huidige gebruiker. Jij ziet jouw timesheets samengevat, iemand anders ziet zijn/haar timesheets samengevat.Het is mogelijk om ook een lijstje weer te geven van andere gebruikers zodat je snel de timetracking van andere gebruikers kan raadplegen.
 12. Timetracking per type
  Een overzicht van de gelogde tijd van de huidige gebruiker (zie hierboven), maar nu opgedeeld per taaktype (instelbaar via Instellingen > Offertes > tabblad Uurtypes).
Vorige Controle email configuratie
Volgende Handtekening bij offerte link
Inhoudsopgave
2019-05-25T19:43:17+02:00