Office 365 mailbox configuratie naar Modern Authentication

< Terug

Vanaf 1 oktober 2022 wordt de huidige IMAP koppeling niet meer ondersteund door Microsoft. Voor die einddatum, moet je je mailbox configuratie voor Office 365 omzetten naar de nieuwe methode, ‘Modern authentication’.

Setup

Voordat dit kan werken, moet de Optedo Office 365 applicatie worden geregistreerd in je Office 365 portaal. Indien dit nog niet gebeurd is, moet u de handleiding volgen om de Optedo Office 365 applicatie goed te keuren in je Office 365 portaal.

Bekijk het artikel hier hoe dit dient te gebeuren: Instellen Optedo App voor Office 365

Uit te voeren stappen

Open rechts bovenaan het menu en kies ‘Profiel’.

Open tab: ‘E-mailaccount configureren’ en open de configuratie voor jouw Office 365 mailbox.

Je huidige instellingen zien er als volgt uit. Merk op dat er een nieuw veld ‘Protocol’ is bijgekomen.

Pas het veld ‘Protocol’ aan als volgt:

Klik op knop ‘Bewaar’ onderaan om je keuze te bevestigen.

Er verschijnt een venster met de melding dat je moet aanmelden in Office 365.

Klik op ‘Login bij Office 365’ om verder te gaan.

Doorloop alle stappen om aan te melden bij Microsoft.

Eens doorlopen, wordt je terug geleid naar Optedo. De configuratie is voltooid als zowel inkomende- als uitgaande e-mail verbonden zijn (groen vinkje).

Opmerking: Bij problemen of wanneer er geen 2 groene vinkjes te zien zijn, contacteer dan Optedo support.