Update 2023-02-02

< Terug

Release Update – 02 Februari 2023

New & improved

• Kilometer registratie bij invullen van tijdsregistratie
    Extra instellingen zijn voorzien om kilometers te registreren binnen Optedo op basis van het Uurtype.
    Het scherm van de instellingen rond uurtypes werd verrijkt met extra kolommen.

Je kan een uurtype markeren om kilometers te laten ingeven

Op die manier kan je bij de ingave van tijd via tijdsregistratie ook kilometers invullen.

Ook bij ingave van tijd via de werken kan je dan kilometers ingeven.

Wanneer je de tijdsregistratie exporteert naar Excel, zal deze export de extra kolom
    ‘kilometers’ bevatten

Ook in de mobiele app werd dit toegevoegd

• Integratie Google Distance & Google Places
    Op plaatsen waar we kilometers ingeven, kunnen we vanaf nu de ‘google distance calculator’
    module inschakelen. Vandaag doen we dat voor de ingave van kilometers op tijdsregistratie

Wanneer je klikt op ‘Bereken mijn kilometers’, verschijnt een popup waar je via de Google
    Distance module de kilometers kan berekenen tussen 2 adressen.

Bijkomend kan je zoeken (via Google Places) naar plaatsen op basis van een naam, adres of random tekst.

• Integratie google maps
    Wanneer de module rond ‘geocoding services’ opstaat zijn er enkele zaken toegevoegd

We kunnen nu een google-map control toevoegen op plaatsen waar adressen gebruikt
    worden. Deze google map bevat een marker van het adres en de afstand ten opzichte van het
    bedrijfsadres

• Commentaar weergeven in mail van agenda-aanvragen
    Wanneer de gebruiker een commentaar ingeeft in zijn aanvraag, is deze commentaar ook
    zichtbaar in de mail naar de goedkeurder.

• Ticket email niet meer verplicht
    Het veld ‘E-mail’ moet je niet meer verplicht invullen.

• Aanpassingen Factuur
    Enkele aanpassingen aan het overzicht van de factuurlijnen.
     Het veld ‘kostprijs’ wordt nu weergegeven op de factuurlijnen
     Wanneer je een nieuwe lijn toevoegt, wordt het aantal standaard op 1 gezet (voorheen
    was dit 0)
     De marge wordt nu groen weergegeven wanneer de marge positief is. Oranje wanneer
    het negatief is.

• Gebruikers lijst export – sorteren op achternaam i.p.v. voornaam
    De export van de gebruikerslijst kreeg een andere sortering.

• Tijdsregistratie – slimme hulpmiddelen
    Wanneer je in de tijdsregistratie een nieuwe lijn aanmaakt of een kopie neemt, zal het
    eind uur van de vorige lijn overgenomen worden.

Fixes

• Google script fixes
  • Nullreference fixes
  • Cebeo import multiple integrations