Search Knowledge Base by Keyword

Je bent hier:
< Terug

In Optedo kan er een QR-code worden toegevoegd op de factuur, om het betalingsproces voor de klant makkelijker te maken.

Deze QR-code kan door de meeste bankapps ingelezen worden om de betaling sneller in te geven.

 

U kan de QR-code toevoegen als volgt.

Allereerst moet u uw bank gegevens toevoegen in Optedo, dit doet u via instellingen – Algemeen – Bankrekeningen – + Bankrekening

Indien u wenst dat de bankrekeningnummer automatisch op nieuwe facturen ingevuld wordt, vergeet dan zeker niet het vinkje, standaard bankrekening, aan te duiden.

 

Vervolgens moet u uw factuur sjabloon wijzigen. Op het factuursjabloon moet de TAG [FACTUUR_QR] worden toegevoegd op de plaats waar u de QR-code wenst te gebruiken.

*tip: Maak altijd een backup van uw huidig sjabloon. Maak eerst een nieuw documentsjabloon TEST vooraleer uw huidige live sjabloon aan te passen.

Sjablonen kunnen gewijzigd worden via instellingen – Documentbeheer – Documentsjablonen.

Als u zich niet comfortabel voelt om het sjabloon zelf aan te passen, kan u steeds een service request aanvragen via support@optedo.com om dit voor u uit te voeren.

 

U kan de grootte van de QR-code bepalen in de instellingen van de facturatie. Hiervoor gaat u naar Instellingen – Facturatie.

Bij de instelling QR Code, kan u het formaat kiezen.

Inhoudsopgave