Gebruiker aanmaken

< Terug

Dit artikel legt uit hoe je gebruiker aanmaakt in Optedo.

Je vindt dit onder de instellingen.

Als je de optie “Instellingen” niet te zien krijgt als je rechtsboven klikt op je naam, neem dan contact op met de beheerder van jullie Optedo-account of met support@optedo.com.

Dit doe je onder Instellingen > Gebruikers > tabblad Gebruikers.

Klik op de knop onderaan om een gebruiker toe te voegen

Het volgende scherm verschijnt.

Vul de gebruikersgegevens zo goed mogelijk in! De velden die rood zijn aangeduid zijn verplichte velden.

Met de selectievakjes kunnen de volgende zaken ingesteld worden.

1. Deze gebruiker heeft geen logingegevens (fictieve gebruiker): indien dit is aangevinkt, is de gebruiker beschikbaar in de planning maar kan de gebruiken niet aanmelden.
  2. Toon in projectmanager keuzelijst:
  3. Timesheet niet ingevuld waarschuwingen tonen: indien dit is aangevinkt, wordt de gebruiker gewaarschuwd bij het inloggen, dat de timesheets van de vorige werkdag niet zijn ingevuld.
  4. Enkel meldingen ontvangen voor mij: indien dit is aangevinkt, ontvangt de gebruiker enkel meldingen die aan hem/haar gericht zijn, of waar de gebruiker verantwoordelijk is.
  5. Beschikbaar als resource: indien dit is aangevinkt, is de gebruiker beschikbaar in de planningsmodule. wanneer de gebruiker beschikbaar is als resource kan kan hij ook toegevoegd worden aan een team. De Teams kunnen direct ingevoerd worden, of aangemaakt worden via Instellingen > Projecten> tabblad Teams.

Eenmaal alles is ingevoerd moet u enkel nog op BEWAAR klikken.

Van zodra dit gebeurd is, krijgt de gebruiker een E-mail met een registratielink. Klikt hij daarop, krijgt hij de vraag om een wachtwoord in te voeren.

Gaat het over een fictieve gebruiker, dan wordt er geen E-mail verstuurd.