Controle email configuratie

< Terug

Het kan gebeuren dat een e-mail configuratie niet meer geldig is. Dat kan bv omdat de email provider (Microsoft, Google,…) een  instelling heeft die de duurtijd van een sessie bepaald.

Voer volgende stappen uit om de sessie terug aan te melden/valideren in Optedo:

1. Klik rechts bovenaan op je gebruikersnaam
  2. In het menu, open ‘Profiel
  3. Open tab: E-mailaccount configureren
  4. In de lijst, klik op de configuratie lijn voor jouw email adres
    £
  5. Optedo voert nu een connectie controle uit (kan enkele minuten duren).
    Indien succesvol, zie je volgende scherm met groene vinkjes achter Inkomende- en Uitgaande e-mail.
  6. Indien niet succesvol, zie je rode kruisjes achter Inkomende e-mail en/of Uitgaande e-mail

Als beide verbindingen niet gelukt zijn, is waarschijnlijk je wachtwoord vervallen. Voer het opnieuw in en klik op bewaar. Optedo voert dan opnieuw een connectie test uit. (zie puntje 5)

Inkomende e-mail niet gelukt: dat kan een gevolg zijn van aanpassingen op het Office 365 netwerk, die het protocol IMAP blokkeert. Contacteer je IT provider om dit op te lossen.

Uitgaande e-mail niet gelukt: controleer je wachtwoord en voer het desnoods opnieuw in en bewaar.